duminică, 16 ianuarie 2011

De-ale maternitatii

Am 31 de ani. Sora mea are 30 de ani. Cele mai bune prietene ale mele au 31, respectiv 36 de ani. Sefa de la firma are aproape 30 de ani, colaboratoarea ei 33 sau 34 de ani. Cea mai aratoasa profesoara de la Cuza are 43 de ani. Plus altele, fara numar...Nici una dintre ele nu au copil, casatorite sau nu.
Trebuie ca femeia de-a lungul secolelor sa fi suferit grave traumatisme pentru ca in zilele noastre sa intalnim atat de multe dintre ele fara progenituri.
Egoismul specific barbatului, definit mai putin dur independenta, s-a transferat femeii, sau femeia a preluat constient si inconstient multe din atributele acestuia, fara sa realizeze ca in felul acesta devine un mutant, adica o ea insasi cu menirea ei nu mai poate fi.
Tot adevarat este ca femeia refuza sa mai fie fiinta sacrificata in sanul familiei, cea care procreeaza, gospodareste, sustine, sprijina, munceste, intretine, isi neglijeaza totul pentru fericirea familei. Acum ea incearca sa se defineasca printr-un fel al ei specific independent de barbat, copil, familie, doar prin ea insasi. Lucru care poate avea si consecinte negative, deoarece, fara dubiu, sensibilitatea femeii este cea care leaga, uneste, da sens, iar trupul si psihicul ei este programat sa perpetuieze fiinta umana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu