duminică, 19 decembrie 2010

Cine suntem noi

Iata un mic articol scris de doi elevi de cl. a X-a :)
<<Câţi dintre noi pot răspunde la cea mai simplă întrebare?
Cine sunt eu? … Chiar , “Cine sunt eu? “
Este pentru prima dată când încerc să-mi dau o definiţie valabilă şi azi, şi mâine, şi poimâine… Dacă ar fi să mă raportez la Univers sunt un mic atom sau poate și mai puţin și totuşi exist!!! Dar raportat la o furnică sunt un uriaş. Pot spune că sunt mic şi mare în acelaşi timp.
Cine sunt eu cu adevărat? Privindu-mă în oglindă aş putea spune că sunt acea imagine. Dar nu ! Acea imagine este doar reflexia corpului meu. Sunt oare doar corp fizic? Sunt gândurile, emoţiile mele, un conglomerat de celule și reacţii chimice… sau toate acestea la un loc și încă ceva în plus? Ceva care animă şi armonizează toate acestea într-un minunat întreg - Fiinţa mea.
 Drumul către această fiinţă este lung şi se măsoară în ani. Poate dura chiar şi o viaţă, iar uneori ar fi nevoie și de mai mult…Ne naştem şi pornim pe acest drum. La început suntem inconştienţi, dar pe masură ce înaintăm în viaţă devenim din ce în ce mai conştienţi de lumea care ne înconjoară şi prin ea mai conştienţi de noi. Prin simţuri, raţionament, logică, sinteză și analiză, descifrăm lumea exterioară şi ne raportăm la mediul inconjurător. Prin intuiţie, meditaţie şi contemplare ne conectăm la universul interior în cautarea acelui drum al cunoaşterii. La capătul traseului interior ne aşteaptă pe toţi confruntarea cu adevărul: suntem cu toţii zămisliţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi avem aceiaşi părinţi: Adam-Eva sau altfel spus Yang-Yin.
De la Jung încoace omul nu mai poate fi privit dintr-un unghi ateist. Atunci când vorbim de om nimic nu se poate explica satisfăcător fără dimensiunea spirituală. Spiritualitatea este numitorul comun al tuturor fiinţelor umane şi este defapt prezenţa nemuritoare a divinităţii în noi. Pâna astăzi am descoperit că suntem o sinteză a mineralului în vegetal, a vegetalului în animal, a animalului în om, dar mai avem de parcurs nivelurile zeilor, heruvimilor, îngerilor, arhanghelilor, serafimilor etc...
             Adevărata călătorie abia începe...>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu