marți, 28 septembrie 2010

Cuvant deschis de la P.C.

"Sunt un om simplu. Si totusi gandesc. Cateodata fac muntii construiti de mine sa se ruine. Altadata fac alti munti cu alte istorii sa se ruine. Gansesc si simt. Pentru tine simt iubire pentru ca te cunosc si ma cunosti mai mult ca pe oricine si orice. Cand simt iubire pentru ceva simt si pentru oamenii din jur care vin in concordanta cu tine, cu mine.
De aceasta data cred ca sentimentele mele sunt foarte precise. Si de ar trece timpul si alte experiente ale vietii m-ar imbogati pe mine, ca suflet am o siguranta. Sunt convinsa pana in adanc ca nu porti nici o vina, fara ca vina sa fie din teorema individuala in sensul ca fiecare are o vina si o dreptate, totusi nu, nu ai nici o vina in nimic, nici ca esti femeie sau nu esti.
Vina ta cea mare mare nu exista, este in gandirea si imaginatia ta, cum spunea Viorel "ti se pare".  Adevaratele lucruri si vini si probleme si situatii "nu sunt acestea ce le simti acum".
Superficialitatea nu e inventia mea, dar daca se nascu acest cuvant, nu pot spune decat ca toti devenim superficiali mai ales atunci cand ideea cuiva nu coincide cu sistemul nostru de valori.
Daca scriu este pentru ca imi pun negru pe alb ideile in care cateodata nu cred. Asta deoarece sunt alte minti care le contrazic fara a le argumenta. Argumentul de a scrie uneori nimicuri ...sunt baliverne. Logica argumentului din spate sunt sentimentalisme. Nici macar logica si argumentele din cercetarea stiintifica nu pot face fata neantului.
Universul acesta, nelimitat ca idee, devine uneori mental, o imensa mare de intrebari si cautari, pentru unii cerc inchis, pentru altii Dumnezeu, pentru mine este limita pentru ca vad asta in ceilalti.
Oricine simte drama iubirii, de orice natura ar fi ea si prefera sa fie cinic in interesul ei. Cei care prefera sa se tot planga de ea sunt cei care nu se cunosc decat pe ei insisi si trairile lor.

A face este egal cu a gandi. Inseamna ca in spatele actiunii este ceva imperios.
Impresionant nu este ceea ce scriu, ci ceea ce se simte din asta. Este ciudat cum oamenii se iau dupa trairile lor in actiunile lor si nu pastreaza pentru ei instinctul. In felul acesta trairea se ruina."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu