marți, 21 septembrie 2010

Scurta ironie asupra femeii

In general, pornirile ei, intentiile ei sunt alunecoase. In afara acelor femei care actioneaza premeditat cu perversitate, celelalte niciodata nu sunt pe deplin constiente de cauzele sau substratul comportamentului lor. Sufletul lor este ca un nisip miscator, si mereu au senzatia ca le este greu sa se precizeze, sa se sclupteze intr-o forma curata, iar un laitmotiv permanent al vietii lor este: "nu sunt inca pregatita!"
Multe dintre femei nu invata dintr-o experienta de lupta interioara, din chinuinta cunoasterii, ci din situatii, conflicte exterioare, care vin intamplator peste ele. Sunt viclene, incerca sa mituiasca, sa amageasca viata, alunecand cu falsa naivitate pe deasupra substantelor. Este rareori directa in exprimarea gandurilor, iar daca simte ca pierde teren, ca poate fi prinsa asupra jocului ei, se erijeaza si afunda in tacere creand aura renumita de mister care atat pentru ea cat si pentru el ramane emblema eternei enigme ce caracterizeazasa sexul frumos.
Pe cat de fermecat este barbatul de frumusetea si puterea ei seducatoare, pe atat o uraste si stie el de ce.
Iata poreclele pe care sateanul le da femeii lui:
"Cand e indarjit rumanu pa fameia lui ii zice ce-i ghine-n gura - muiere, muierusca, calu dracului, dracu-impelitat, vulpe-n patru labe, scorpie, iasma, pui de lele, teleleica, talpa iadului, petrecuta, taratura, papina, patachina, fleoarca, tarfa, besoandra, basoldina, bahornita, magmuza, verigasa, harlava, tigoare, 'ngalata, trantorita, tartorita, hoasca, ciuma", dupa D. Jipeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu